Blog background

Wednesday, May 12, 2021

Al Fatihah buat Siti Khatyjah Ismail

 Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un.

Dapat 1 berita mengejut kan hari nie. Seorang sahabat yang sangat baek, sama2 berkerja masa kat Sime dulu, pergi mengadap Ilahi. Masa awal puasa ri tu, memang dah tau arwah masok hospital. Tapi dia tak nak di ganggiu, maka memang tak berani nak mesej apa2. Tiba2 macam nie, nyesal nye tak mesej tanya khabar. Biar takde reply, janji dia tau ada yang mendoa kan.

Apa2 pon, Allah sayang arwah Khaty, sebab tu Allah ambik dalam bulan puasa. Pada 30 Ramadhan. Esok dah raya, Allah sedih nya. Semoga bersemadi bersama dengan golongan yang soleh dan solehah Khaty. Insyallah.

Tak dapat bayang kan kesedihan mak Khaty, anak manja dia pergi. Tapi dengar nye mak dia ada di sisi masa dia pergi, cuma masa tak tau. Sebab dalam tido. Senang nye kamu pergi yang, insyallah tamat dah kesaketan kamu selama nie yang. Takde dah la kawan opis yang panggil sy yang jugak. Hmm. Jumpa di syurga yang.

Khaty, paling kanan. Last jumpa masa April 2018. T_T




Friday, April 9, 2021

Me'nate Steak Hub @Bangi

 Dik kerana memang craving dengan steak, yang sepatot nye dapat last week masa farewell Audrey tu, maka bila Moksu ajak pegi Me'nate, memang terus onzzzz. Even still penat giler jenjalan siang tadi, tapi tetap gigih jugak nak pegi.

Guess what?

It's totally worth it!

Masa sampai tu, memang full house la cerita dia. Kitorang sampai dalam kol 9.00 camtu. Memang suruh the bois jek la baris menunggu, aku ajak maoksu lepak tepi jalan tu, ade la leh duduk kat tepi longkang beso tu. Haha. Atleast dapat duduk kekdah nye. Seb baek longkang tak busuk. So sebena nye, bila sampai tu, korang terus jek pegi kaunter and bagi nama. Bila dah ada meja available and sampai turn korang, dia akan panggil nama.

Lepas da duduk, diorang akan bagi menu lah. Kalo nak order steak, memang leh terus pegi station daging tu. Pilih nak daging apa, cara masak dan kuah. Kalau amek set steak, air free flow. Pegi lah add sampai muntah. Heh.



nampak tak Rafi ngan Paksu nye tu

Rib Eye Premium Black Angus - Medium Well
Macam nie dalam RM120++


first bite tu, dia punya rasa, ya Allah, sedap yakmat wehhh. memang melt in your mouth.


Suami punya Tenderloin - RM90++
Punya sedap nak makan steak, lupa da nak snap gambo suami punya steak. Pon sedap jugak, tapi sedap lagi aku punya. Haha.




Anak2 kitorang order kan Mac & Cheese. Sedap! Price dalam RM19++

Budak nie masa kat rumah da makan, so dia tak habis makan. Nampak macam sikit kan? Tapi banyak jugak portion dia tu. Am speaking of portion Rafi ok, so memang banyak.

Paksu mungkin berfikir, bila la leh makan nie. Sebok Moksu amek gambo aje. Hahahaha.

Paksu lanje. Elok la nak g parking keto ado Family Mart - wajib singgah la for this!
Masa nie dah 10.40pm camtu. Cakap dengan suami, dah lama tak macam nie kan. Keluo malam, balek almost tengah malam. Hahaha.




Thursday, April 1, 2021

Another Farewell

It has been quite a number of people in finance is leaving, but since the MCO and CMCO thingy, there is no farewell since. All of sudden, people are gone. Not just in finance actually, in all department. But, this is life. Especially now, people come and go. Be grateful if it's not you.

Well, the first place chosen was actually Meet & Dine, da pilih da nak makan steak! Sekali pagey2 tadi tuko venue daaaa. Pegi la Le Meridien Putrajaya nun. Takpo lah kan, janji dapat spend time ngan team and makan free! Hahaha. Weh, memang ramai yang dah berbulan tak jumpa tau tak. Sebab time non rotation, mana ada deme masok opis langsong. Haha.

And me being me, always rugi kalo makan buffet. Cepat nau kenyang nye. Tapi sebab selera pon tak berapa lagi, takot jugak nak makan macam2 nie. Haha. Should have eat moarrrr.

Ini lah starter, ini lah my main course. Sebab steak tak dapat kan, amek macam2 jenis masakan daging.

Pastu cam da kenyang tuk laen2. Terus layan dessert je. Haha.

And i'm done. Rugi kan bawak aku makan buffet?

Bye2 Stephen

Bye2 Audrey







Even last minute, Black & White team was chose - but we all did it!
Macam geng2 lawyer tak? Or loya??? Hahaha



Berbulan dah tak jompa ziss sorang nie

Thanks for this cute EO roller Audrey!

 

Sunday, March 28, 2021

BFF Check In KL!

 Yiihhhhh. Me is shooo happy la dapat beronok2 sama bff. Not just going out, tapi siap check in dan dapat la spent a night together. Short but meaningful. We should do this more often!

Orang kata dalam rezeki kita ade rezeki orang, dalam rezeki orang ada rezeki kita. Thanks to Sharkiah, sponsoring our staycation as Caknum birthday treats as well as celebrating bachelor party kata nye. Even tak tau lagi bila date Anum punya wedding, haha. We just pray for the best Num, hope sangat korang dapat cepat2 nikah. Lepas nie leh check in ramai2, yeayyy.

Gugel punye gugel dan decide lah nak stay kat Regalia Suites & Residences - the whole apartment. So we are not actually check in hotel, tapi private owner. How would I describe it? Check in/out dia agak mencabar la, hahahahaha. 

At first kitorang jenjalan kat mall sebelah, Sunway Putra Mall, so memang bajet2 nak check in pukol 4 jugak la. Tutap2, elok sampai sana, hujan lebat gilak ler pulokkkk. Tapi Ilham yang setel kan part check in, lama jugak la tunggu. Almost sejam kot, dari hujan lebat sampai hujan benti la. Hahaha. Dah dapat access card nak masok parking, kitorang dah salah masok pulak, kena pusing balek. Sebab tak boleh u-turn, end up pusing balek jalan besau sana. Cemana? Lalu semula Sime jalan Chow Kit tu suma, wahahaahaa.

Dah dapat masok, lif punye hal pulak. Kitorang tak tau pon bila masok lif kena ada card tu tuk touch kat lif, so dari level 3, terus la tekan jek lif naek. Dah naek, nak tekan tak boley2, pastu end up kitorang turun kat level 23. Bila call Anum suh amek kitorang, turn out to be we are on the wrong block. Should be B, tapi kitorang dekat block A. Lepas tu pulak, Aqib sebok nak terkucil. Wahahaha. Hadoih la. Rupa2 nye lif leh gerak turun/naek ke level 1-4 is no need to used the card. Sebab consider tu general level kan, everybody can access. Sabo aje lerrr. So if not mistaken, almost 6pm baru lah kitorang dapat masok apartment. Kah! Penat noksss.

But is it worth it? Yes it is! Selalu check in pemandangan laut ka, utan ka. Kali nie view KL, best juge weh. Mengadap hutan batu. Tido bukak luas tingkap dengan view KL. Seronok la. 

my 3 stooges





shak n family duk belakang sana nun. tak best lah tak dapat makan2 sekali.




anak2 kata ibu minum air sayur. hahaha.

lepas beli kasot, dapat token gais. diorang pegi redeem bola tu.

bola tu dapat seketoi jek, punca jadik budak2 gadoh sepanjang nak shopping lepas tu. hadoihhhh.
memang punca sangat2 lah



nampak tak dua ketoi tu, tengah berebut la tu

dengan Aqib merajok sebab kena bagi bola tu, dengan Fahri ngamok nak bola tu. Gerammmm



Fahri da lalak2 sebab dahaga, so kena carik umpan cecepat. haha.

bila tak bawak keluo rumah, kesian, da bawak keluo, kesian ngan diri sendiri lak. hahaha.
mencabar weh nak bawak anak keluo time2 skang nie.



beg tu lagi beso dari Aqib

semua dapat kasot baru da, tahun lepas langsung takde soping kan, so okey la tahun nie kena tuko da. abang rafi terus tuko kasot sebab memang da kecik kasot lama dia. nie semua hero dapat baru, termasok ayah nye. ibu jek takde kasot baru, ini tidak adil.

hikmah lambat check in, budak kecik nie dapat tido lama dalam kete. so sempat la dia recharge.

seb baek la Aqib tak terkucil dalam seluo, berjaya tahan sampai masok apartment.



















































C.I.N.T.A

Daisypath Anniversary tickers

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers